17 Eylül 2016 Cumartesi

Güle güle Tarık Akan



"İktidarlar: 'Misak-ı Milli Sınırları içindeki Güney Doğu Anadolu'ya yüzünüzü çeviriniz'. " / Tarık Akan






Işıklar içinde yıldızlar yoldaşın olsun onurlu devrimci... Biliyorsun kavga bitmedi, bitmez... Dalgalandırdığın bayrak şimdi sanatçı dostlarının elinde. Rahat uyu.#TarıkAkan






10 yorum:

  1. Nur içinde yatsın yakışıklı...
    :(

    YanıtlaSil
  2. of ya dünüm ona ağlayarak geçti.

    YanıtlaSil
  3. Sinemamızın yakışıklı aktörüydü..Usta bir oyuncuydu. Sayısız filme imza attı.. ama en önemlisi, yaşarken toplumsal olaylara karşı gösterdiği örnek duruşu çok daha değerliydi. Atatürkçü, yurtsever bir devrimciydi, mücadele adamıydı. Eğilip, bükülmedi, ilkelerinden ödün vermedi.Güzel bir insandı.. Işıklar içinde uyusun. Ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençliğimizin popüler yakışıklı aktörüydü. Daha sonra çizgi değiştirip dik duruşuyla, öncü sanatçı kimliği ile toplumsal sorunlara sahip çıktı. Güzel ve duygusal insandı. Işıklar içinde uyusun.

      Sil
  4. Tarık Akan'a gösterdiğimiz ilgi sağ bloku kıskançlıktan olsa gerek, hem çıldırttı, hem de karşısına uyduruk cenaze anıları koydular. Büyük adam olmak böyle bir şeymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıt görüşlüler ve ak troller her zaman yaptıkları gibi, aydınlık ve çağdaş insanın cenazesi daha toprağa girmeden saldırıya geçtiler. Bu topraklardaki büyük adamların kaderi bu.

      Sil
  5. Güzel işler yapanlar zamanın acımasızlığına karşın hak ettikleri yerde oluyorlar. Aldığı onca ödülü hak ederek aldı. Toplumsal olaylara duyarlılığı, haksızlıklara karşı mücadelesi unutulmaz. Pek çok filminden kareler geliyor gözümün önüne. "Bir avuç cennet, yol, sürü..."
    Kendini sürekli geliştiren bir sanatçıydı.
    "Unutulmayanlar" arasında kalacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarınıza katılıyorum. İnsanını iyi tanıyan, duyarlı sanatıyla ideolojisini bütünleştiren bir mücadele adamıydı. Önemli bir eylem adamı olarak "unutulmayacaklar" arasında belleğimizde yaşayacak.

      Sil