9 Temmuz 2017 Pazar

A D A L E T

.




16 HAZİRAN'DA SAYIN KILIÇDAROĞLU YÜRÜYÜŞE BAŞLAYACAĞINI AÇIKLADIKTAN HEMEN SONRA AŞAĞIDAKİ YAZIYI ACELEYLE YAZARAK FACEBOOK'TA PAYLAŞMIŞTIM. 1 MAYIS 77 TAKSİM VE UĞUR MUMCU YÜRÜYÜŞLERİNİ GÖRMÜŞ BİRİSİ OLARAK, KATILIMIN MİLYONLARI BULMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMDİR. 


------------



Gezi olaylarının sözde yalanının ipliğini pazara çıkarmak için başvurulan ahlak dışılığın kendisi de şimdi tarihin hükmüne boyun eğmek zorundadır. Çeşitli hesaplar içinde olan oligarşik devlet, Kılıçdaroğlu yürüyüşünü izleyip, gelişmeleri kendi lehine çevirmek için elinden geleni yapacaktır. Çünkü içkin otoritelerini ve tözselliklerini yitirmekten korkmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun, yürüyüşü sadece kendi milletvekili için yapmadığını ve içeride bulunan bütün mağdurları kapsadığı açıklaması, zihinsel bir erdem olarak kolektif hareketin öncüsü olması anlamında manidardır.




İşte "Gezi Ruhu" tam da burada ortaya çıkarak... Kılıçdaroğlu'nun geçtiği her il, ilçe ve beldede yüz binleri arkasına alarak, milyonlar olarak İstanbul'a ulaşmalıdır. Daha sonra "öncü" konumunu bir tarafa bırakarak, halkıyla kucaklaşacak bir Kılıçdaroğlu hem topluma hem de CHP'ye görevini yerine getirmiş olacak ve totaliter bir rejimin yıkılışının başlangıcı olacaktır. Bunun için toplumun bütün katmanları, Adalet Yürüyüşü’nü İstanbul'da milyonlar olarak, gelen diğer milyonları karşılamalıdır. 



Mehmet Osman Çağlar
16 Haziran 2017


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder