HIZLI YAPILAN MUZLU PASTA
Blog arkadaşım Serap hanımın "yalancı yemekler" etkinliğine katılmaya karar verince, aşağıda yaptığım pastayı siz dostlarımla paylaşıyorum. Uzun zamandır bloglarda eski canlılığın kalmadığını görmekteyim. Ümit ederim ki blog dostlarım ve yolu buradan geçen herkes bu etkinliğe katılır.
Bu pastama "yalancı" dememin sebebi; kreması, hazır puding olarak marketten alındığı içindir. Çocuklar küçükken canları pasta veya benzeri tatlı bir şey istediği zaman, çocuklarıma ve eşime en geç bir saat içinde sürpriz yaptığım pastadır. Yıllar sonrada bu pasta tarifimi bazen hafta sonları yaparım.
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
9 yemek kaşığı un
1 paket muzlu puding
3.5 (üç buçuk) su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet çikita muz
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mixerle çırpın. Daha sonra su, yağ ilave edip karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu içine koyup kıvama gelene kadar çırpın.Yağlanmış kek kalıbına dökerek 180 C ısıtılmış fırına koyarak, 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Diğer tarafta muzlu pudingi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Kek soğuduktan sonra iki parçaya ayırın. Hazırladığınız pudingin yarısını kekin arasına spatula ile sürün. Üzerine yuvarlak kestiğiniz muz parçalarını yerleştiriniz. Sonra üzerine kekin yarısını koyup, kalan pudingi kek görünmeyecek şekilde sıvayın. Bu işlemler bittikten sonra muza istediğiniz şekli vererek süsleyin.
Benim süsleme şeklim resimdeki örnek gibidir.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık sevgili Jivago :) Hızlı pastanız nefis görünüyor.
YanıtlaSilSıkıcı bir Pazar günü gülümsememe neden oldunuz.
Ayrıca asıl güzellik blogların hareketlenmesi için böyle bir girişimde bulunmuş olmanız..Teşekkürler..
Sevgi ve dostlukla...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyo :)
YanıtlaSilYalancı falan olmamış bu, eni konu yaş pasta olmuş. Çok ta güzel görünüyor.
YanıtlaSilDemek eşiniz ve çocuklarınıza yapardınız sürpriz olarak. Hımm, hemen iletiliyor Merih'e. Belki ilham alır bu güzel görüntüden:)
Etkinliğe katılmak derken? Biz de yalancı yemek ya da pasta tarifleri mi vereceğiz buradan? :)
Sevgiler
Sevgili Zeugma ; hızlı pastayı limonata ile yapmanızı öneririm. Ummadığınız misafir geldiği zamanda oldukça pratik. Sizin tarifinizi de büyük bir merakla bekliyor olacağım.
YanıtlaSilİlginiz ve katılımız için teşekkürler.
Sevgi ve selamlarımla..
Hoşgeldiniz Pilli Petro . Teşekkür ederim.
YanıtlaSilMerih beye bu tarifimi verip, yaptırırsanız pişman olmazsınız Çınar hanım. Sormak istediği birşey olursa çekinmeden bana sorabilir.
YanıtlaSilEtkinliği takip için sayfamın üst köşesinde ki "yalancı tarifler" logosuna tıklayabilirsiniz. 15 Kasım'a kadar süreniz var, Serap hanıma çektiğiniz bir fotoyu göndererek katıldığınızı beyan etmeniz gerekiyor galiba. Sonra kendi bloğunuzda, benim gibi yayınlayacaksınız.
Katıldığınız için teşekkür ederim, sağolun. Sevgilerimle...
Me viene muy bien esta receta, tomaré nota de ella.
YanıtlaSilFeliz fin de semana.
Un beso.
öğrenciyken ne çok uydururduk böyle lezzetler. hazır kek tabanı, puding ve çeit meyva ile. ellerine sağlık pek güzel gözüküyor.. ben de keyifle katılırım. ama biraz zaman lütfen...
YanıtlaSilHola María ; Yo estaba feliz y lugar para el evento.
YanıtlaSilFeliz fin de semana.
Mucho besos.
Evren ; hayatımız yatılı okul ve bekar evlerinde geçtiği için uyduruk, pratik yemeklere ben de alışkınım dostum. 15 Kasım!a kadar süre var, katılacağına sevindim. Sevgilerimle..
YanıtlaSilSevgili JİVAGO ellerınıze saglık güzel görünüyor:)
YanıtlaSilbende denerım iş yerınde resımlerımde pek tarıf vermeyı beceremem ama bakalım belkıde ben başarılı olurum:)kı bu kadar yemek blogu ıcınde zor olsada :)))
sevgılerımle
Bloglardaki durgunluk konusunda haklisiniz.Insallah sizlerinden böyle destekleriyle biraz olsun kimildanma olacak.
YanıtlaSilEtkinligime katildiginiz ve beni yanliz birakmadiginiz icin buradan bir kez daha tesekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.
SERAP
Böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığınız için, dostlarım ve kendi adıma ben teşekkür ederim.
SilSevgiler
Sevgili Ece ; Kıbrıs'tan yöresel bir yemekle katılman iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar yemek bloğu olması işini niye zorlaştırsın ki...yeni bir şeylerle katılacağın umuduyla teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Tamam Sevgılı JİVAGO
YanıtlaSililk aklıma gelen tavul bulli oldu :)))
harıka ,süper ve lezzetli oldugu kadar basıt bır yemetır:)))
yada jigle diyecem de :))) malzemeyi burada bulmak zor :)
sevgılerımle yapıcam resimleyecem
sevgılerımle
Biliyordum sevgili Ece böyle bir bomba patlatacağını..bu iş tamamdır.
YanıtlaSiltavul bulli'yi ya da jigle'yi malzemelerini kolay bularak yapmanı heyecanla bekliyoruz :)
Sevgiyle yapacağına göre şahane bir lezzet olacak demektir...kolay gelsin :)
Sevgilerimle..
JİVAGO que Rica se ve ...
YanıtlaSilTratare de hacer una jajaja espero que salga bien ...
Un abrazo desde Mexico
Meksika'dan bir kucaklama
YanıtlaSillezzetli :)
Afiyet olsun usta,güzel görünüyor
YanıtlaSilSerap ablanın etkinliğine katıldığınız için kutluyorum abi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Saygılar , Cenk
Patricia 333 sí amiga...
YanıtlaSilrecomiendo que pruebe.
Un abrazo y beso desde Turquia.
********
Türkiye'den bir kucaklama... evet lezzetli.:)
HÜSEYİN USTA ; sağol, güneye gelirsen ikramım olsun.
YanıtlaSilWarhaWk ; sağol Cenk. Sen de katılsana.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Sairliginiz kadar asciliginizda mükemmel,elinize saglik nefis olmus
YanıtlaSilTeşekkür ederim Öznur hanım, etkinliğe katılmanız dileklerimle..
YanıtlaSilBonjour Jhivago! This cake looks fabulous and I can't wait to try it! Merci beaucoup for sharing the great recipe, cher! Hugs from Cajun country!
YanıtlaSilLove, Marguerite
sevgili Jivago
YanıtlaSilvallahi bravo !
güzel şiiirler, hisler derken,
görsel bir lezzete şapka çıkarttınız.
hem zaten her şey biraz yalancı ! değimi ?
harikasınız sevgiler..
*
nazik yorumlarına çok teşekkürler..
ben biraz geç kalmışım dolayısıyla da bana kalmamıştır bitmiştir çoktan :(((
YanıtlaSilVallahi her konuda maharetli olacağınız aklıma gelirdi yemek dahil ama pasta yapabileceğinizi düşünmemiştim süper görünüyor. Yapıp yemek farz oldu.Ben ne yapabilirim ona da ayrıca bakacağım.Elleriniz dilleriniz dert görmesin.
YanıtlaSilWelcome bonjour Marguerite ; please don't wait to try or take it all to Cajun country. Merci beaucoup for visiting, cher! Hugs and love, Zhivago
YanıtlaSilbirdutmasalı ; sevgili Nuray hanım, sizin gibi bir yemek ustasından öğreneceğim çok şeyler var. Ayrıca İstanbul aşığı olarak, bize sunduğunuz şiirsel yazı ve görseller için size çok teşekkür ederim. Feysbuklardan ziyade bloklarda daha fazla paylaşım dileklerimle sevgi ve saygılar.
YanıtlaSilSevgili beenmaya ; kalmasa bile, siz dostlara yenisini yaparız. Sevgilerimle..
YanıtlaSilruhgezgini ; senin daha iyilerini yapacağından şüphem yok... Ayrıca etkinliğe katılacağın sevindiricidir. Eskişehir'in veya anadolu'nun yöresel lezzetlerinden güzel bir tadıbekliyorum sevgili dostum. Sevgilerimle..
YanıtlaSilEllerinize sağlık efendim ))Notunuzu okudum süre içinde katılırım :)
YanıtlaSilPasta sevmememe rağmen lezzetli gözüküyor. Şeker yerine tatlandırıcı veya siyah şeker kullansak olur mu? Cevap için şimdiden teşekkür ederim. Dostlukla..
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgili Dalgaları Aşmak .
YanıtlaSilBu habere çok sevindim dostum, sağol.:)
Sevgilerimle..
aslan ; can boğazdan gelir, hâlâ mı formunu düşünüyorsun dostum. Tadlandırıcının yan etkileri var, toz siyah şeker bulabilirsen neden olmasın. Etkinlik fotonu şimdiden vermişsin, tarifini bekliyoruz.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Merhaba..Yine ben ))
YanıtlaSilödülünüz var uğrarmısınız :)
Merhaba, teşekkür ederim,
YanıtlaSilhemen almaya geliyorum.:)
Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende ise bundan da yalancı (yalancının allahı bile denebilir :p) bir pasta tarifi var. Keki de hazır alınan cinsinden yani :)) En geç 15 dk içinde yenmeye hazır olur. Ama artık ben de yapmıyorum, çünkü evde yapılmışı gibi asla olmuyor; sadece tatlı krizi anlarına hizmet eder o kadar :)
Hola, Jivago:
YanıtlaSilTe deseo un feliz día.
Un beso.
Müge hanım ; bu ilk ziyaretiniz ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilAzöz hızır kekin yalancı tarifiyle sizi de etkinliğe davet edelim. Katılırsanız memnun oluruz o halde.
Hola, María ; gracias..
YanıtlaSilTe deseo un feliz día.
Abrazo y un beso.
I love anything sweet. Thanks for sharing the cake recipe. I will try this soon. xoxo
YanıtlaSilIt's very good to see you again Leah .I hope you'll like it...yours
YanıtlaSilMerhaba.
YanıtlaSilDavetiniz, bu ince kibarlığınız için teşekkür ederim.
Bloglarda bir heyecansızlık cansızlık konusunda haklısınız. Kapattığım blogla birlikte 2yıldan fazla bloglardayım ve tıplı hayat gibi burdada çok şey gördüm, inceden asılmalar, yanaşmaya çalışmalar, dostluk dışı beklentiler, ve bir çok defada çekememezlikler..zamanla herşey yerine otursada niyetler ve kişilikler anlaşılsada genede sanırım bir soğuma olabiliyor..girişiminizde başarılar dilerim...
Gayet iyi hatırlıyorum bu tarifinizi Sevgili Jivago :) Mehmet Bey, Merih'e önermiştiniz hatta doğum günümde yapması için :)))
YanıtlaSilHoş bir Pazartesi nostaljisi oldu teşekkürler :)
SilElbette hatırlarsınız sevgili Çınar... ya da Nurten Hanım mı demeliyim acaba.:) Yeni kutladığınız doğum gününüzde Merih Bey'in yaptığı pastayı yersiniz deyince itiraz etmiştiniz.:) Size ve aileye sevgilerimle.:)
On parmağımda on marifet var diyorsunuz :) Ben bunu hazır pudingle de yapabileceğimi sanmıyorum :) Pasta oldukça şık görünüyor. Yazmasaydınız anlaşılmazdı bile kremanın hazır pudingten yapıldığı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil(Zaman geçtikçe gerçekten de bloğumu sadece olumsuz şeyler yazmak için ziyaret edenler türemeye başladı. Henüz çok şey görmüş değilim; ama bloğumdan soğumayı hiç istemem hiç. Bu yüzden de elimden geldiğince iyi niyetli insanlarla iletişim halinde olmaya gayret ediyorum... "Dostluk ve sevgiyle" efendim.)
Aslında on parmağımda on marifet olduğu pek söylenemez.:) İsterseniz sizin de kolaylıkla yapabileceğinizi sanıyorum, çünkü bütün detay pudding yapımında, o da paketin üstündeki basit tarifte.:) Teşekkür ederim.
Sil( Bloğunuzdan kesinlikle soğumayın derim. Burası bizim anı defterimiz ve yazdıkça geliştiğimiz bir platform, hatta kafanıza hiç takmadan ibreti alem için isimli gelenleri yayımlayın.)
Sevgi ve dostlukla kalın.
Ne kadar şaşırdım şimdi...
YanıtlaSilDaha dün gibi hatırlıyorum bu pastayı ve etkinliği ama aradan 5 yıldan fazla geçmiş !!!?
Etkinliğe beni de davet etmiştiniz ve bir bayram arifesinde alelacele waffle yapmıştım ben de, hiç unutmuyorum. Velhasıl gerçekten de nostalji bu şimdi :)
Sanırım bu nefis pastayı periyodik olarak yapmaya devam ediyorsunuzdur evdekilere. Ellerinize sağlık.
Dostlukla...
Gerçekten zaman jet hızıyla ne çabuk geçmiş... şaşırmamak mümkün değil?! Ben de o aşamayı çok iyi anımsıyorum. Sizinle Serap Hanım arasında heyecanla mekik dokumuştum ama sadece siz ve Aslan sözünüzde durmuştunuz.:)
SilSerap Hanımın sayfalarında; "Etkinlik Grup 6 - Zeugma" ve "Etkinlik Grup 5 - Aslan" olan yerinizi koruyorsunuz.
Verdiği sözü ve işini ciddiye almak bu olsa gerek! Bunun için bir kez daha teşekkür ederim.
(Aslan yurt dışına gittikten sonra, belirli bir zaman bloğunu ben götürdüm, maalesef daha sonra pc korsanları bloğunu ele geçirdi.)
Dostlukla...
(http://birdilimbirtutam.blogspot.com.tr/search?updated-max=2010-11-15T09:18:00%2B01:00&max-results=3&start=3&by-date=false )
Bir erkeğin zaman zaman mutfağa girip sevdiklerine yemek, pasta vs. yapması ne güzel bir jesttir. Emek harcanmış her şey dahada güzel oluyor, daha çok beğeni topluyor.
YanıtlaSilBen hazır puding kullanmamayı tercih ediyorum. Krema olarak çok kolay bir tarifim var. Her pastaya uyuyor;
3 kaşık un, 3 kaşık şeker, 2 bardak süt, vanilya, bir yumurta karıştırılarak ağır ateşte pişiriliyor.
Hazır pudinglerde katkı maddelerinden çekiniyorum.
Sağlıklı, bereketli sofralar.
Erkeğin zaman zaman mutfağa girmesi ve eşine yardımcı olması konusunda sizinle aynı görüşteyim.
SilKrema tarifenizle yaptığınız katkı için çok teşekkür ederim Makbule Hanım. Bereketli sofralar dileklerimle esenlikler dilerim.
Tam bir nostalji olmuş bu postunuz Mehmet Bey.. 2010 tarihli yorumları da görünce...insan 'ne de çabuk geçmiş zaman! diyor :) ellerinize sağlık, eminim görüntüsü kadar lezzeti de çok güzeldir..her şeyden önce sizin yapmış olmanız ayrı bir incelik. Zaman zaman böylesi hoş sürprizler yapılmalı bence de :))
YanıtlaSilHayat yeterince sıkıcı zaten, arada sırada da olsa, tatlı yapıp-yemeli, tatlı konuşmalı :)) Esenlikler dilerim
Galiba bundan birkaç hafta önce bir yerlerde nostaljik pazartesi yazısı görüp, ben de eski postlarıma bakarak bu ikinci nostaljiyi paylaştım.:)
YanıtlaSilEvet, uzun süredir insanlar zaten sıkıntılı. En iyisi tatlı yiyip tatlı konuşmalı.:) teşekkür eder, esenlikler dilerim.
Blogla ilgili söylediklerinizde çok haklısınız :(Sosyal medyadan ve mekan ziyaretlerimin artmasından dolayı ben de bloğu ihmal etmeye başladım :( Pasta harika görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBen de bloğumu uzun zaman ihmal etmiş, sonradan
Silpaylaşımlar yapmaya başlamıştım. Teşekkür ederim Büşra hanım.