25 Ocak 2016 Pazartesi

YALANCI YEMEKLER ETKİNLİĞİ - Pazartesi Nostaljisi.:)




HIZLI YAPILAN MUZLU PASTA


Blog arkadaşım Serap hanımın "yalancı yemekler" etkinliğine katılmaya karar verince, aşağıda yaptığım pastayı siz dostlarımla paylaşıyorum. Uzun zamandır bloglarda eski canlılığın kalmadığını görmekteyim. Ümit ederim ki blog dostlarım ve yolu buradan geçen herkes bu etkinliğe katılır.

Bu pastama "yalancı" dememin sebebi; kreması, hazır puding olarak marketten alındığı içindir. Çocuklar küçükken canları pasta veya benzeri tatlı bir şey istediği zaman, çocuklarıma ve eşime en geç bir saat içinde sürpriz yaptığım pastadır. Yıllar sonrada bu pasta tarifimi bazen hafta sonları yaparım.

Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
9 yemek kaşığı un
1 paket muzlu puding
3.5 (üç buçuk) su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet çikita muz

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar mixerle çırpın. Daha sonra su, yağ ilave edip karıştırın. En son un, vanilya ve kabartma tozunu içine koyup kıvama gelene kadar çırpın.Yağlanmış kek kalıbına dökerek 180 C ısıtılmış fırına koyarak, 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Diğer tarafta muzlu pudingi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Kek soğuduktan sonra iki parçaya ayırın. Hazırladığınız pudingin yarısını kekin arasına spatula ile sürün. Üzerine yuvarlak kestiğiniz muz parçalarını yerleştiriniz. Sonra üzerine kekin yarısını koyup, kalan pudingi kek görünmeyecek şekilde sıvayın. Bu işlemler bittikten sonra muza istediğiniz şekli vererek süsleyin.

Benim süsleme şeklim resimdeki örnek gibidir.

Afiyet olsun.

58 yorum:

  1. Elinize sağlık sevgili Jivago :) Hızlı pastanız nefis görünüyor.
    Sıkıcı bir Pazar günü gülümsememe neden oldunuz.
    Ayrıca asıl güzellik blogların hareketlenmesi için böyle bir girişimde bulunmuş olmanız..Teşekkürler..

    Sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyo :)

    YanıtlaSil
  3. Yalancı falan olmamış bu, eni konu yaş pasta olmuş. Çok ta güzel görünüyor.

    Demek eşiniz ve çocuklarınıza yapardınız sürpriz olarak. Hımm, hemen iletiliyor Merih'e. Belki ilham alır bu güzel görüntüden:)

    Etkinliğe katılmak derken? Biz de yalancı yemek ya da pasta tarifleri mi vereceğiz buradan? :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Zeugma ; hızlı pastayı limonata ile yapmanızı öneririm. Ummadığınız misafir geldiği zamanda oldukça pratik. Sizin tarifinizi de büyük bir merakla bekliyor olacağım.

    İlginiz ve katılımız için teşekkürler.

    Sevgi ve selamlarımla..

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz Pilli Petro . Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Merih beye bu tarifimi verip, yaptırırsanız pişman olmazsınız Çınar hanım. Sormak istediği birşey olursa çekinmeden bana sorabilir.

    Etkinliği takip için sayfamın üst köşesinde ki "yalancı tarifler" logosuna tıklayabilirsiniz. 15 Kasım'a kadar süreniz var, Serap hanıma çektiğiniz bir fotoyu göndererek katıldığınızı beyan etmeniz gerekiyor galiba. Sonra kendi bloğunuzda, benim gibi yayınlayacaksınız.

    Katıldığınız için teşekkür ederim, sağolun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Me viene muy bien esta receta, tomaré nota de ella.

    Feliz fin de semana.

    Un beso.

    YanıtlaSil
  8. öğrenciyken ne çok uydururduk böyle lezzetler. hazır kek tabanı, puding ve çeit meyva ile. ellerine sağlık pek güzel gözüküyor.. ben de keyifle katılırım. ama biraz zaman lütfen...

    YanıtlaSil
  9. Hola María ; Yo estaba feliz y lugar para el evento.

    Feliz fin de semana.

    Mucho besos.

    YanıtlaSil
  10. Evren ; hayatımız yatılı okul ve bekar evlerinde geçtiği için uyduruk, pratik yemeklere ben de alışkınım dostum. 15 Kasım!a kadar süre var, katılacağına sevindim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili JİVAGO ellerınıze saglık güzel görünüyor:)
    bende denerım iş yerınde resımlerımde pek tarıf vermeyı beceremem ama bakalım belkıde ben başarılı olurum:)kı bu kadar yemek blogu ıcınde zor olsada :)))
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  12. Bloglardaki durgunluk konusunda haklisiniz.Insallah sizlerinden böyle destekleriyle biraz olsun kimildanma olacak.
    Etkinligime katildiginiz ve beni yanliz birakmadiginiz icin buradan bir kez daha tesekkür ediyor sevgilerimi gönderiyorum.
    SERAP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığınız için, dostlarım ve kendi adıma ben teşekkür ederim.

      Sevgiler

      Sil
  13. Sevgili Ece ; Kıbrıs'tan yöresel bir yemekle katılman iyi olur diye düşünüyorum. Bu kadar yemek bloğu olması işini niye zorlaştırsın ki...yeni bir şeylerle katılacağın umuduyla teşekkür ederim.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Tamam Sevgılı JİVAGO
    ilk aklıma gelen tavul bulli oldu :)))
    harıka ,süper ve lezzetli oldugu kadar basıt bır yemetır:)))
    yada jigle diyecem de :))) malzemeyi burada bulmak zor :)
    sevgılerımle yapıcam resimleyecem
    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  15. Biliyordum sevgili Ece böyle bir bomba patlatacağını..bu iş tamamdır.
    tavul bulli'yi ya da jigle'yi malzemelerini kolay bularak yapmanı heyecanla bekliyoruz :)
    Sevgiyle yapacağına göre şahane bir lezzet olacak demektir...kolay gelsin :)
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  16. JİVAGO que Rica se ve ...

    Tratare de hacer una jajaja espero que salga bien ...

    Un abrazo desde Mexico

    YanıtlaSil
  17. Meksika'dan bir kucaklama

    lezzetli :)

    YanıtlaSil
  18. Afiyet olsun usta,güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  19. Serap ablanın etkinliğine katıldığınız için kutluyorum abi.
    Ellerinize sağlık.
    Saygılar , Cenk

    YanıtlaSil
  20. Patricia 333 sí amiga...
    recomiendo que pruebe.

    Un abrazo y beso desde Turquia.

    ********

    Türkiye'den bir kucaklama... evet lezzetli.:)

    YanıtlaSil
  21. HÜSEYİN USTA ; sağol, güneye gelirsen ikramım olsun.

    YanıtlaSil
  22. WarhaWk ; sağol Cenk. Sen de katılsana.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  23. Sairliginiz kadar asciliginizda mükemmel,elinize saglik nefis olmus

    YanıtlaSil
  24. Teşekkür ederim Öznur hanım, etkinliğe katılmanız dileklerimle..

    YanıtlaSil
  25. Bonjour Jhivago! This cake looks fabulous and I can't wait to try it! Merci beaucoup for sharing the great recipe, cher! Hugs from Cajun country!
    Love, Marguerite

    YanıtlaSil
  26. sevgili Jivago
    vallahi bravo !
    güzel şiiirler, hisler derken,
    görsel bir lezzete şapka çıkarttınız.
    hem zaten her şey biraz yalancı ! değimi ?
    harikasınız sevgiler..
    *
    nazik yorumlarına çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  27. ben biraz geç kalmışım dolayısıyla da bana kalmamıştır bitmiştir çoktan :(((

    YanıtlaSil
  28. Vallahi her konuda maharetli olacağınız aklıma gelirdi yemek dahil ama pasta yapabileceğinizi düşünmemiştim süper görünüyor. Yapıp yemek farz oldu.Ben ne yapabilirim ona da ayrıca bakacağım.Elleriniz dilleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  29. Welcome bonjour Marguerite ; please don't wait to try or take it all to Cajun country. Merci beaucoup for visiting, cher! Hugs and love, Zhivago

    YanıtlaSil
  30. birdutmasalı ; sevgili Nuray hanım, sizin gibi bir yemek ustasından öğreneceğim çok şeyler var. Ayrıca İstanbul aşığı olarak, bize sunduğunuz şiirsel yazı ve görseller için size çok teşekkür ederim. Feysbuklardan ziyade bloklarda daha fazla paylaşım dileklerimle sevgi ve saygılar.

    YanıtlaSil
  31. Sevgili beenmaya ; kalmasa bile, siz dostlara yenisini yaparız. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  32. ruhgezgini ; senin daha iyilerini yapacağından şüphem yok... Ayrıca etkinliğe katılacağın sevindiricidir. Eskişehir'in veya anadolu'nun yöresel lezzetlerinden güzel bir tadıbekliyorum sevgili dostum. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  33. Ellerinize sağlık efendim ))Notunuzu okudum süre içinde katılırım :)

    YanıtlaSil
  34. Pasta sevmememe rağmen lezzetli gözüküyor. Şeker yerine tatlandırıcı veya siyah şeker kullansak olur mu? Cevap için şimdiden teşekkür ederim. Dostlukla..

    YanıtlaSil
  35. Teşekkür ederim sevgili Dalgaları Aşmak .

    Bu habere çok sevindim dostum, sağol.:)

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  36. aslan ; can boğazdan gelir, hâlâ mı formunu düşünüyorsun dostum. Tadlandırıcının yan etkileri var, toz siyah şeker bulabilirsen neden olmasın. Etkinlik fotonu şimdiden vermişsin, tarifini bekliyoruz.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  37. Merhaba..Yine ben ))
    ödülünüz var uğrarmısınız :)

    YanıtlaSil
  38. Merhaba, teşekkür ederim,
    hemen almaya geliyorum.:)

    YanıtlaSil
  39. Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Bende ise bundan da yalancı (yalancının allahı bile denebilir :p) bir pasta tarifi var. Keki de hazır alınan cinsinden yani :)) En geç 15 dk içinde yenmeye hazır olur. Ama artık ben de yapmıyorum, çünkü evde yapılmışı gibi asla olmuyor; sadece tatlı krizi anlarına hizmet eder o kadar :)

    YanıtlaSil
  40. Hola, Jivago:

    Te deseo un feliz día.

    Un beso.

    YanıtlaSil
  41. Müge hanım ; bu ilk ziyaretiniz ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.
    Azöz hızır kekin yalancı tarifiyle sizi de etkinliğe davet edelim. Katılırsanız memnun oluruz o halde.

    YanıtlaSil
  42. Hola, María ; gracias..

    Te deseo un feliz día.

    Abrazo y un beso.

    YanıtlaSil
  43. I love anything sweet. Thanks for sharing the cake recipe. I will try this soon. xoxo

    YanıtlaSil
  44. It's very good to see you again Leah .I hope you'll like it...yours

    YanıtlaSil
  45. Merhaba.
    Davetiniz, bu ince kibarlığınız için teşekkür ederim.

    Bloglarda bir heyecansızlık cansızlık konusunda haklısınız. Kapattığım blogla birlikte 2yıldan fazla bloglardayım ve tıplı hayat gibi burdada çok şey gördüm, inceden asılmalar, yanaşmaya çalışmalar, dostluk dışı beklentiler, ve bir çok defada çekememezlikler..zamanla herşey yerine otursada niyetler ve kişilikler anlaşılsada genede sanırım bir soğuma olabiliyor..girişiminizde başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  46. Gayet iyi hatırlıyorum bu tarifinizi Sevgili Jivago :) Mehmet Bey, Merih'e önermiştiniz hatta doğum günümde yapması için :)))
    Hoş bir Pazartesi nostaljisi oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Elbette hatırlarsınız sevgili Çınar... ya da Nurten Hanım mı demeliyim acaba.:) Yeni kutladığınız doğum gününüzde Merih Bey'in yaptığı pastayı yersiniz deyince itiraz etmiştiniz.:) Size ve aileye sevgilerimle.:)

      Sil
  47. On parmağımda on marifet var diyorsunuz :) Ben bunu hazır pudingle de yapabileceğimi sanmıyorum :) Pasta oldukça şık görünüyor. Yazmasaydınız anlaşılmazdı bile kremanın hazır pudingten yapıldığı. Ellerinize sağlık.

    (Zaman geçtikçe gerçekten de bloğumu sadece olumsuz şeyler yazmak için ziyaret edenler türemeye başladı. Henüz çok şey görmüş değilim; ama bloğumdan soğumayı hiç istemem hiç. Bu yüzden de elimden geldiğince iyi niyetli insanlarla iletişim halinde olmaya gayret ediyorum... "Dostluk ve sevgiyle" efendim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında on parmağımda on marifet olduğu pek söylenemez.:) İsterseniz sizin de kolaylıkla yapabileceğinizi sanıyorum, çünkü bütün detay pudding yapımında, o da paketin üstündeki basit tarifte.:) Teşekkür ederim.
      ( Bloğunuzdan kesinlikle soğumayın derim. Burası bizim anı defterimiz ve yazdıkça geliştiğimiz bir platform, hatta kafanıza hiç takmadan ibreti alem için isimli gelenleri yayımlayın.)

      Sevgi ve dostlukla kalın.

      Sil
  48. Ne kadar şaşırdım şimdi...
    Daha dün gibi hatırlıyorum bu pastayı ve etkinliği ama aradan 5 yıldan fazla geçmiş !!!?
    Etkinliğe beni de davet etmiştiniz ve bir bayram arifesinde alelacele waffle yapmıştım ben de, hiç unutmuyorum. Velhasıl gerçekten de nostalji bu şimdi :)
    Sanırım bu nefis pastayı periyodik olarak yapmaya devam ediyorsunuzdur evdekilere. Ellerinize sağlık.
    Dostlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zaman jet hızıyla ne çabuk geçmiş... şaşırmamak mümkün değil?! Ben de o aşamayı çok iyi anımsıyorum. Sizinle Serap Hanım arasında heyecanla mekik dokumuştum ama sadece siz ve Aslan sözünüzde durmuştunuz.:)
      Serap Hanımın sayfalarında; "Etkinlik Grup 6 - Zeugma" ve "Etkinlik Grup 5 - Aslan" olan yerinizi koruyorsunuz.

      Verdiği sözü ve işini ciddiye almak bu olsa gerek! Bunun için bir kez daha teşekkür ederim.
      (Aslan yurt dışına gittikten sonra, belirli bir zaman bloğunu ben götürdüm, maalesef daha sonra pc korsanları bloğunu ele geçirdi.)
      Dostlukla...

      (http://birdilimbirtutam.blogspot.com.tr/search?updated-max=2010-11-15T09:18:00%2B01:00&max-results=3&start=3&by-date=false )

      Sil
  49. Bir erkeğin zaman zaman mutfağa girip sevdiklerine yemek, pasta vs. yapması ne güzel bir jesttir. Emek harcanmış her şey dahada güzel oluyor, daha çok beğeni topluyor.

    Ben hazır puding kullanmamayı tercih ediyorum. Krema olarak çok kolay bir tarifim var. Her pastaya uyuyor;
    3 kaşık un, 3 kaşık şeker, 2 bardak süt, vanilya, bir yumurta karıştırılarak ağır ateşte pişiriliyor.
    Hazır pudinglerde katkı maddelerinden çekiniyorum.
    Sağlıklı, bereketli sofralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeğin zaman zaman mutfağa girmesi ve eşine yardımcı olması konusunda sizinle aynı görüşteyim.

      Krema tarifenizle yaptığınız katkı için çok teşekkür ederim Makbule Hanım. Bereketli sofralar dileklerimle esenlikler dilerim.

      Sil
  50. Tam bir nostalji olmuş bu postunuz Mehmet Bey.. 2010 tarihli yorumları da görünce...insan 'ne de çabuk geçmiş zaman! diyor :) ellerinize sağlık, eminim görüntüsü kadar lezzeti de çok güzeldir..her şeyden önce sizin yapmış olmanız ayrı bir incelik. Zaman zaman böylesi hoş sürprizler yapılmalı bence de :))

    Hayat yeterince sıkıcı zaten, arada sırada da olsa, tatlı yapıp-yemeli, tatlı konuşmalı :)) Esenlikler dilerim

    YanıtlaSil
  51. Galiba bundan birkaç hafta önce bir yerlerde nostaljik pazartesi yazısı görüp, ben de eski postlarıma bakarak bu ikinci nostaljiyi paylaştım.:)

    Evet, uzun süredir insanlar zaten sıkıntılı. En iyisi tatlı yiyip tatlı konuşmalı.:) teşekkür eder, esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  52. Blogla ilgili söylediklerinizde çok haklısınız :(Sosyal medyadan ve mekan ziyaretlerimin artmasından dolayı ben de bloğu ihmal etmeye başladım :( Pasta harika görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bloğumu uzun zaman ihmal etmiş, sonradan
      paylaşımlar yapmaya başlamıştım. Teşekkür ederim Büşra hanım.

      Sil